AGROPIJACA.NET - VESTI I ZANIMLJIVOSTI || Sajam poljoprivrede u Novom Sadu 

VESTI I ZANIMLJIVOSTI

Sajam poljoprivrede u Novom Sadu

Oko 1.500 izlagača iz 30 zemalja nastupiće na 85. međunarodnom poljoprivrednom sajmu od 15. do 21. maja. Tokom 85. međunarodnog poljoprivrednog sajma u Kongresnom centru će biti održani stručni skupovi, kongresi, predavanja i konferencije na kojima će privrednici i stručnjaci iz mnogih oblasti razmenjivati znanja i iskustva.

Zemlja prijatelj 85. međunarodnog poljoprivrednog sajma je Francuska, a u okviru kolektivnih izložbi će se i privrednici iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Holandije, Italije, Izraela, Kine, Mađarske, Španije i Tunisa.Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i ove godine je podržalo organizovanje Nacionalne izložbe stoke, na kojoj će biti 1.600 živih eksponata.

U okviru izložbe „Kvalitet više“ biće predstavljeni organska proizvodnja, proizvodi sa geografskim poreklom, proizvodi sa oznakom srpski kvalitet. Kao i uvek, izuzetno bogata i raznovrsna biće Izložba poljoprivredne mehanizacije, koja će ove godine okupiti više izlagača nego lane, a pri kupovini biće odobreni popusti od 3 do 10 odsto. Tradicionalno se za posetioce s kupljenim ulaznicama organizuje Poklon-igra, a ove godine pripremljena su tri vredna poklona - dva trakatora “belarus 622” i “john deere 5045 wd”, kao i roto freza “hisarlar”. Kapije Novosadskog sajma otvorene su od 9 do 19 časova.

/html>